Fysieke & Mentale Weerbaarheid
voor bedrijven


Elke werknemer heeft recht op een veilige werkplek. Dat is onze missie. Als preventieve maatregel tegen agressie op de werkvloer biedt Asserti beroepsgerichte trainingen aan voor bedrijven, waarbij werknemers leren omgaan met agressie en gewelddadig gedrag. 

Meer agressie op de werkvloer

Bedrijven krijgen steeds meer te maken met agressie en zelfs geweld van klanten, leerlingen, leveranciers of bijvoorbeeld het eigen personeel. Agressief of gewelddadig gedrag leidt vaak tot aanzienlijke juridische en medische kosten, maar ook tot kosten van verloren werktijd en productiviteit. Ondernemers voelen zich genoodzaakt om passende maatregelen te nemen. Niet alleen door de groeiende problematiek op de werkvloer, maar ook vanwege de maatschappelijke druk en de aangescherpte eisen in de Arbowet.

Voor de medewerker die in aanraking komt met grensoverschrijdend gedrag, zijn de gevolgen vaak heel ingrijpend. Denk aan fysieke en psychische klachten en het moeten omgaan met een hoog niveau van spanning en angst op de werkplek en thuis.

Training

Tijdens de weerbaarheidstraining van Asserti leer je technieken en verbale vaardigheden om te kunnen omgaan met agressieve klanten. Niet alleen leer je hoe je inspeelt op de behoefte van de klant, ook ondervind je hoe je samenwerkt met je collega’s tijdens stressvolle situaties. 

De handvatten gebruik je vlak voor, tijdens of na een incident of escalatie om zo veilig mogelijk de situatie te doorstaan. Bijvoorbeeld als je te maken krijgt met fysieke, verbale of materiële agressie. Onze trainers behandelen een combinatie van vormen van agressiviteit. Ook mag je zelf casussen inbrengen.

Doel

Het doel van de training van Asserti is praktijkgericht. Je leert effectieve vaardigheden, die pijnprikkelvrij zijn. Je wilt immers in relatie blijven met de klant.

Na de training:

  • heb je inzicht in je eigen gedrag en houding;
  • kun je de-escalerend te werk gaan;
  • weet je hoe je een veilige afstand hebt en houdt van de agressor;
  • weet je je fysiek te weren;
  • kun je optimaal samenwerken met collega’s in agressieve situaties.

Op maat

Je kunt kiezen voor deze basistraining, maar ook voor een training op maat voor je bedrijf. De trainingen vinden incompany plaats en desgewenst op locatie in overleg met jou.

Ja, ik wil vrijblijvend contact!