Begeleiding in de zorg

Asserti is gespecialiseerd in het terugbrengen van vrijheidsbeperkende maatregelen bij cliënten. We bieden begeleiding in de zorg wanneer er sprake is van (zeer) complex of moeilijk verstaanbaar gedrag.

Gerichte ondersteuning

De cliënt zit opgesloten in een kamer en is in zijn vrijheid behoorlijk beperkt. Dit wil je niet, maar er zijn nu eenmaal situaties waarin dit gebeurt. Samen werken we aan een manier om deze vrijheidsbeperkende maatregelen op te heffen. We maken een analyse van wat precies het probleem is van de cliënt en kijken naar wat het team nodig heeft. Je leert hoe je het contact aangaat met iemand die het lastig vindt om mensen om zich heen te hebben. We kijken met je mee in de praktijk en bieden gerichte ondersteuning. 

Eenvoud

De kracht van onze begeleiding is dat we met een andere blik ernaar kijken en niet focussen op het probleemgedrag. De overtuiging van Asserti is dat ieder mens waardevol is en er mag zijn. Onze begeleiding richten we zo in dat de cliënt herstel van het gewone leven mag ervaren. We bestrijden complexiteit niet met complexiteit, maar met eenvoud. 

Ja, ik wil vrijblijvend contact!

Bartiméus

De duur van de fixaties zijn enorm afgenomen, als begeleider heb je meer controle en zie je veel beter wat er met de cliënt gebeurt. Je blijft in contact met je cliënt.

gezinshuis Bethesda

Vera van Dijk - gezinshuis Bethesda

 Met nieuwe casussen zijn we altijd welkom bij Asserti. Elke keer bieden zij een passende training. Deze trainingen sluiten aan op de situaties in de pratijk en de vragen die mijn collega’s en ik hebben. 

Z!N Zorgboerderij

Jarinder en Jorg zijn twee ervaringsdeskundigen die de theorie en praktijk goed kunnen overbrengen. Je wordt geprikkeld en tot nadenken gezet, maar je wordt ook geleerd pijnvrij te handelen en toch de vertrouwensband van de cliënt niet te verbreken.

Biemond & Hoekman gehandicaptenzorg

"Biemond & Hoekman vindt het van groot belang dat onze begeleiders deskundig en vaardig zijn als zorgprofessional. Regelmatig worden we op de woonvormen waar we werkzaam zijn geconfronteerd met agressie van cliënten. Het is daarom belangrijk dat onze zorgprofessionals weten hoe te handelen en de situatie te deëscaleren, zodat zowel de cliënt als de begeleider ongeschonden uit de situatie komen."