De FOR-module

Fysieke Ondersteuning Relatiegericht

Het is onze missie dat iedere zorgprofessional zich veilig moet voelen op de werkvloer. Vanuit die missie hebben we deze opleiding ontwikkeld. In de FOR-module leer je de-escalerend werken: dit is 95% van de oplossing. De laatste 5% bestaat uit fysiek ondersteunen. Zo bieden wij een unieke aanpak voor 100% relatiegericht werken.

Werk je op een verkeerde manier (bijvoorbeeld met pijnprikkels of macht), dan verstoort dat de relatie tussen de zorgprofessional en de cliënt. In de FOR-module leer je op de juiste manier fysiek ondersteunen, zodat de relatie niet wordt verstoord, maar juist wordt opgebouwd. 

Waarom de FOR-module?

  1. Uitval onder beginnende zorgprofessionals is vandaag de dag een veel voorkomend probleem. Vaak ligt de oorzaak in de confrontatie met de complexiteit van de zorg in de praktijk (onder meer door doelgroep verzwaring). Doordat je in de FOR-module relatiegericht leert werken, sta je sterk en voel je je veilig op de werkvloer. En laat dat nou net onze missie zijn…

  2. De traditionele training voor fysieke & mentale weerbaarheid in de opleiding sluit onvoldoende aan op de praktijk, het komt helemaal niet aan bod of detacheringsbureaus bieden de training niet aan. Terwijl veilig werken voor de zorgprofessional vanzelfsprekend moet zijn.
    Asserti is ervan overtuigd dat er meer aandacht moet zijn voor weerbaarheid. Dit bevordert een veilige werksituatie en vakkundig handelen wanneer dat nodig is. Zo worden zorgprofessionals (in opleiding) in het werkveld fysiek en mentaal weerbaar. Het levert het een win-winsituatie op, zowel voor de student, zij-instromer en gedetacheerde, als voor de opleider, de zorginstelling en het detacheringsbureau.

Voor wie?

De FOR-module is speciaal ontwikkeld voor mbo, hbo, detacheringsbureaus, zij-instromers en interne opleidingen van zorginstellingen, die zorgprofessionals willen klaarstomen voor het werkveld op het gebied van fysieke ondersteuning.

Waar?

Asserti geeft de opleiding incompany, maar je kunt ook gebruikmaken van onze locatie. We hebben een mooie, nieuwe trainingslocatie, centraal gelegen in het land in Veenendaal. Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden. 

Trainingslocatie Asserti
Laan der Techniek 22
3903 AT  Veenendaal

Ja, ik wil vrijblijvend contact!