Fysieke & Mentale Weerbaarheid
voor zorgverleners

De training Fysieke & Mentale Weerbaarheid van Asserti geeft jou én de cliënt de zekerheid om het beste uit elke dag te halen. Speerpunt in onze trainingen is dat wat je leert de relatie tussen jou en de cliënt niet schaadt, maar juist versterkt. Wij geloven niet in pijnprikkels, strijd of beheersmatige technieken of dat er vijf medewerkers nodig zijn om de cliënt in bedwang te houden.

De trainers van Asserti werken in de zorg en kunnen daardoor als geen ander de vertaalslag maken naar de praktijk. We weten waar zorgverleners tegenaan lopen en erkennen en herkennen de problemen.

Basistraining - 3 uur

De basistraining van drie uur legt het fundament. De praktische handvatten die je leert zijn zonder pijnprikkels voor de cliënt. Dat maakt de basistraining het ideale vertrekpunt om gestructureerde begeleiding te bieden in situaties, waarin sprake is van complex gedrag of agressie. 

Na het afronden van de basistraining: 

  • beschik je over basiskennis over gedragsproblematiek;
  • heb je inzicht in je eigen gedrag en houding;
  • zijn je communicatieve vaardigheden in stressvolle situaties verbeterd;
  • heb je fysieke weringen aangeleerd.

  De basistraining Fysieke & Mentale Weerbaarheid is SKJ-geaccrediteerd.

 

Verdieping - uren in overleg

Tijdens de verdiepingstraining gaan we dieper in op de praktijk en de theorie. We staan uitgebreid stil bij het eigen gedrag, je kennis van theorieën, probleemgedrag en ziektebeelden. 

Na het afronden van de verdiepingstraining ben je vaardig in de competenties: 

  • verdieping in gedragsproblematiek;
  • samenwerken met teamleden in stressvolle situaties;
  • inlevingsvermogen: je kunt optimaal inspelen op de begeleidingsbehoefte van de cliënt;
  • het organiseren van crisismanagement.

Maatwerktraining - uren in overleg

De maatwerktraining gaat in op zeer complexe casuïstiek. Hierbij nemen we de essentiële elementen uit de basistraining en de verdiepingstraining als uitgangspunt. Neem contact met ons op over je vraagstuk en we maken graag een voorstel op maat.

Herhalingstraining - 3 uur

Tijdens de herhalingstraining herhalen we de aangeleerde vaardigheden en competenties uit de basistraining en/of de verdiepingstraining.

Ja, ik wil vrijblijvend contact!